Wietse Meinardi

Ik heb zeer genoten van je imponerend orgelspel en muziekkeuze.

Het bezoek aan dit concert was zeer de moeite waard!’


‘De programma-samenstelling is origineel en interessant afwisselend.

Vooral voor je Bach-interpretatie, alle lof, vooral ook door de zeer evenwichtige uitvoering, je transparante registratie keuze en een fijnzinnige articulatie.’


‘Meinardi is in de noordelijke orgelwereld zeker geen onbekende. Met een aanstekelijke programmering wint hij een breed publiek voor de orgelcultuur. Ook voor zijn lunchconcert stelde hij een fraai programma op.’


‘Het was een briljant concert! Zeer verrassend.’ Lees hier meer recensies en reacties


Concerten


Al sinds het begin van mijn conservatoriumstudie geef ik concerten. Vaak solo, soms met andere instrumenten of koren. ik speelde in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk , Italië en Polen.  


De laatste jaren gaf ik geregeld concerten met Piertje Feenstra op trompet en met Berta van der Kolk op dwarsfluit.

Ik was initietiefnemer van de muziektheatervoorstelling Geachte heer Bach die met succes 35 keer in vooral historische kerken werd uitgevoerd. Samen met Berta van der Kolk en de sopraan Alina Roozeboom verzorgde ik de muziek. De gerenommeerde acteur Dick van Veen speelde de rol van Bach.


Ik heb veel ervaring met koorbegeleiding op orgel en piano. Een aantal keer ging ik met koren op concertreis naar het buitenland. Tevens werkte ik mee aan CD-opnames.

In 2008 verscheen een solo-CD.

Ik ben vaste continuo-organist bij de Asser Bach-cantategroep. Sinds 2017 speel ik ook drukwindharmonium in projecten met Hoite Pruiksma (Requiem van Simon Pluister en de Fryske Passy van Hoite Pruiksma).


Ik ben te boeken voor solo-orgelconcerten of samen met een van mijn muzikale partners.


Ik houd van een originele programmering waarin zo mogelijk ook (welluidende) eigentijdse muziek een plaats heeft naast muziek van de oude meesters, vaak in verrassende combinaties. Ik probeer daarmee ook nieuwe luisteraars enthousiast te maken voor het orgel, zonder de doorgewinterde orgel-liefhebber te vervreemden. Het is altijd zoeken naar een balans, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Gezien de vaak enthousiaste reacties op de concerten denk ik dat dat ik op de goede weg zit.

Ik besteed altijd ook veel zorg aan registraties, waarbij ik probeer een orgel optimaal en in veel kleuren te laten horen.

Ik kan ook thema-concerten verzorgen of een oud programma als een orgel daar om vraagt of als een organisatie dat wil.  

U kunt een indruk krijgen van mijn spel op de pagina audio op deze website en op Youtube, waar veel onbewerkte live-opnames te beluisteren zijn.


Concerten, cantatediensten en vespers worden steeds vermeld in de agenda.


Voorbeeldprogramma’s  

Assen - 500 jaar na Luther en 2 Passacaglia’s

Geldrop - Polak, Matter, Andriessen, Fanck, De Klerk, Wammes, de Jong

Nieuwe Kerk Amsterdam - Lunchconcert

Assen - Trompet en orgel

Osnabrück - Niederländische Musik auf einer Niederländischen Orgel

Neckargemünd - Orgelgrüße aus den Niederlanden

Zutphen - Orgel en Trompet

Groningen - lunchconcert met muziek uit 20 en 21e eeuw

Arnhem - Gavarieerd middagconcert

Bergamo - Italië en Nederland

Emmen - Klassiek ontmoet pop en jazz

Leens - Avondconcert

Assen - Bach origineel en bewerkt

Assen - Bach in contrast


Cantatediensten en vespers

De Adventskerk in Assen kent al zo’n 15 jaar een traditie van vespers en cantatediensten, de laatste jaren onder de naam Musica pro Deo. In deze diensten is een belangrijke rol weggelegd voor muziek en het orgel. Gestreefd wordt naar muziek op een hoog niveau, vergelijkbaar met concerten. Ik ben daar de vaste organist en laat passende werken uit de solo-literatuur horen.