Wietse Meinardi

Kerkdiensten en burgerlijke huwelijken


Sinds 1997 ben ik als organist in dienst van de Protestantse Kerk van Assen. Ik ben hoofdorganist van de Adventskerk en tevens organist van De Bron. Eerder was ik vaste organist van de Opstandingskerk, de Marturiakerk en Het Anker.

Tussen 1984 en 1997 was ik organist van ‘De Kandelaar’ te Assen.

De Adventskerk heeft een boeiende kerkmuzikale praktijk. In de fraaie kerk met een uitstekende akoestiek en met een inspirerend Van Vulpen-orgel is het plezierig musiceren. Naast de gewone diensten worden er vaak vespers, evensongs en cantatediensten georganiseerd (in de serie Musica pro Deo), waarbij ik de vaste organist ben.

Ook De Bron heeft een uitstekend orgel, in 2008 onder mijn advies gebouwd door Sicco Steendam.

Beide kerken hebben een Yamaha-vleugel waarop ik tijdens diensten geregeld speel.


Uitvaarten

Naast de zondagse diensten speel ik veel bij uitvaarten. Haast elke week wel een keer, ik heb er veel ervaring mee opgedaan. Ik ben steeds meer van dit werk gaan houden en ik probeer deze diensten verzorgd te spelen en de goede toon te treffen. Omdat ik weet dat het een belangrijk moment voor de nabestaanden is. Meestal speel ik dan orgel, maar soms ook piano.

Ik ben vaak flexibel inzetbaar, beheers een uitgebreid repertoire in meerdere stijlen (meer orgel dan piano), kan vaak verzoeknummers honoreren, kan instrumentalisten en vocalisten begeleiden en heb veel ervaring met de pijporgels in de regio.


Hier treft u een lijst met orgelrepertoire dat ik vaak speel bij uitvaarten en waaruit u kunt kiezen:


muzieklijst uitvaarten


Trouwdiensten en burgerlijke huwelijken

Burgerlijke huwelijken die in kerkgebouwen worden gesloten, kunnen omlijst worden met orgelspel. En uiteraard speel ik ook graag kerkelijke uitvaarten.


opnames van samenzang         opnames van solospel