Wietse Meinardi


Orgeladvies algemeen


Een orgel laten bouwen is een fascinerend proces waar veel bij komt kijken.  Wanneer alles lukt geeft dat veel voldoening. Datzelfde geldt voor renovaties, restauraties en overplaatsingen.

In theorie kunnen deze processen ook zonder adviseur gedaan worden, maar de kans dat er iets fout gaat, is daarbij nadrukkelijk aanwezig vanwege de complexiteit.  

Omdat het doorgaans om zeer grote bedragen gaat is het verstandig een orgeladviseur in de arm te nemen: hij waakt over het processen en let op maximale klankkwaliteit. Hij weet waar valkuilen liggen en komt op voor de belangen van de opdrachtgever.

Een goed advies betaalt zich vaak snel terug, in klank en in geld!


Ik wil u als orgeladviseur graag behulpzaam zijn bij:


Ik stel het belang van u als opdrachtgever voorop en ben onafhankelijk van welke bouwer dan ook.

Ik streef naar een balans tussen maximale klankschoonheid, een verantwoorde besteding van uw geld, respect voor de eigenheid van een instrument en de eisen van de praktijk. Soms een lastig spanningsveld waarbij ik u graag van dienst wil zijn.    


Ik ben sinds 2006 actief als adviseur en volgde in Heidelberg en Ludwigsburg (D) een orgeladvies-opleiding en ben VOD-gecertificeerd. Ik heb hierdoor een voor Nederland unieke achtergrond.


Ik werk principieel niet op provisie-basis, iets wat wel heel gangbaar is bij veel orgeladviseurs.  

Lees meer over mijn werkwijze en visie op de volgende pagina.


De keus voor een bepaalde orgeladviseur kan gevolgen hebben voor het uiteindelijke resultaat en de gebruiksmogelijkheden van uw instrument. Goed om te weten


Graag kom ik bij u langs voor een vrijblijvend gesprek of voor een basisadvies.

Ik verheug me op een boeiend project, waar we samen iets moois creëren!

      

Orgeladvies 2: Werkwijze


Orgeladvies 3: Ervaring, opleiding, referenties


Orgeladvies 1 2 3